Verkkouutiset

Kokoomuksen Wallinheimo kysyy, kannattaako SDP lehtien digitilausten alv-alennusta

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo perää SDP:ltä selkeää linjaa kysymykseen lehtien digitilausten alv-kannan alentamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syynä vaatimukseen on SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinteen keskiviikkona esille nostamat ajatukset printtilehtien arvonlisäverokannan alentamisesta nykyisestä kymmenestä prosentista viiteen prosenttiin.

– Rinteen esittämä ajatus lehtien arvonlisäverotuksen tarkistamisesta on hyvä. Printtilehtiin sijaan huomio tulisi kuitenkin kiinnittää digilehtien huomattavasti korkeamman alv-kannan alentamiseen, Sinuhe Wallinheimo huomauttaa.

Hänen mukaansa lehdistön asema ei helpotu jakamalla innovaatiotukia ja tarrautumalla vanhoihin rakenteisiin, vaan luomalla kasvua ja riskinottoa tukeva toimintaympäristö.

– Verotuksen tasolla ja rakenteella on tässä aivan keskeinen rooli, Wallinheimo sanoo tiedotteessaan.

Suurin este digilehtien arvonlisäveron alentamisessa on nykyinen EU-lainsäädäntö, jossa tilaukset sijoitetaan automaattisesti normaalilla arvonlisäverokannalla verotettavien palveluiden joukkoon.

– Printtilehtien alennettu alv-kanta perustuu puolestaan siihen, että ne samaisessa lainsäädännössä tulkitaan tavaroiksi. Silti esimerkiksi Ranska on EU-säädöksistä huolimatta jo alentanut omaa digiarvonlisäveroaan 2,1 prosenttiin, Wallinheimo huomauttaa.

Wallinheimo perääkin nyt Rinteeltä ja SDP:ltä selkeää vastausta siihen, lähtevätkö he ajamaan nykyiseen EU-lainsäädäntöön muutosta. Hänen mukaansa keväällä halua ei tähän ollut, toisin kuin kokoomuksessa ja keskustassa.

– Kun keväällä teimme yhdessä Janne Sankelon (kok.) kanssa lakialoitteen digi-alv:n alentamiseksi, SDP:n kanta vaikutti vähintäänkin epäselvältä, sanoo Wallinheimo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)