Vuoden 2014 puoluetuet käytettiin asianmukaisesti

Puolueiden vuonna 2014 saamien valtionavustusten käyttöä koskevassa tarkastuksessa ei havaittu mitään olennaista säännösten tai määräysten vastaista, ilmenee oikeusministeriön tarkastuskertomuksesta.

  • LKS 20141216  LKS 20100205 - Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) kyltti viraston päätoimipaikalla Helsingissä, 25. syyskuuta 2009. VTV tiedotti 25. syyskuuta, että se aikoo tarkastaa valtion määräysvallassa olevien yhteisöjen ja liikelaitosten antaman vaalirahoituksen ja puoluetuen sekä sitä koskevan omistajaohjauksen. LEHTIKUVA Mikko Stig

    Puoluetuen valvonta siirtyy jatkossa oikeusministeriöltä Valtiontalouden tarkastusvirastolle.

    ()

– Jatkossa puolueiden kuitenkin pitäisi kiinnittää huomiota tilityslomakkeen täyttämiseen ja piirijärjestöjen yhtenäisten kirjaustapojen kehittämiseen, oikeusministeriö toteaa tiedotteessaan.

Valtioneuvosto myönsi avustuksia eduskunnassa edustettuina oleville puolueille yhteensä noin 33,8 miljoonaa euroa vuonna 2014. Hieman yli puolet avustussummasta osoitettiin poliittisen toiminnan tukemiseen ja loput tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen.

Oikeusministeriö valvoo valtioneuvoston myöntämän puoluetuen käyttöä sekä puoluelain noudattamista siltä osin kuin valvonta ei kuulu Valtiontalouden tarkastusvirastolle.

Vuoden 2014 avustuksia koskevan tarkastuksen suorittamiseen osallistui tilintarkastusyhteisö KPMG Oy Ab.

Puoluetuen valvonta siirtyy jatkossa oikeusministeriöltä Valtiontalouden tarkastusvirastolle. Vuoden 2015 valvonta toimitetaan kuitenkin vielä oikeusministeriössä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.