Vihreät: "Suomen puolustettava hädänalaisten oikeutta hakea turvaa"

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii päättäjiä sitoutumaan siihen, että Suomi puolustaa hädänalaisten oikeutta hakea turvaa.

  • LKS 20160122 - Yksittäisiä autolastillisia turvapaikanhakijoita muun muassa Afganistanista, Syyriasta ja Libanonista saapui Venäjältä Sallan Kelloselän raja-asemalle 22. tammikuuta 2016. ... A few asylum seekers crossed the border from Russia to arrive at the Salla border crossing in Finland on January 22, 2016. The number of people, so far from some 30 different countries, who cross the Finnish Lapland's border with Russia to apply for asylum in Finland is expected to shoot up in 2016. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Turvapaikanhakijoita saapumassa Venäjältä Sallan Kelloselän raja-asemalle.

    ()

– Kaikkien päättäjien on tärkeää tehdä ehdottoman selväksi, että Suomi puolustaa jokaisen ihmisen oikeutta tulla tasa-arvoisesti kohdelluksi lain edessä. Se tarkoittaa sitä, että puolustamme hädänalaisten oikeutta hakea turvaa ja suojelua henkilökohtaiselta vainolta, Ville Niinistö vaati vihreiden puheenjohtajapäivillä lauantaina.

Hänen mukaansa on tärkeää puolustaa kansainvälistä oikeutta ja viittasi kansainvälisiin pakolaissopimuksiin.

– Nämä sopimukset on tehty heikompiosaisten turvaksi. Ne ovat myös pienten maiden turva. Suomen pitkä linja on tukea sellaista kansainvälistä järjestystä, jossa ihmisoikeuksia, turvallisuutta ja aseriisuntaa käsittelevillä sopimuksilla ehkäistään konfliktien vaaraa ja puolustetaan ihmisarvoa. Jos tämä sopimusvarainen kansainvälinen järjestelmä vaarantuisi, olisimme suurvaltojen armoilla. Sellaista maailmaa me emme halua, Niinistö sanoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.