Verkkouutiset

Viron pääministeri: ”Emme halua enää ikinä olla yksin”

Viron pääministeri Taavi Rõivas ei halunnut ottaa kantaa suomalaisten haluun pysytellä Naton ulkopuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingissä vieraileva Viron pääministeri Taavi Rõivas katsoi EU- ja Nato-jäsenyyksien vahvistavan Viron turvallisuutta meneillään olevassa Ukrainan kriisissä. Hän uskoi EU-jäsenyyden lisäävän Suomenkin turvallisuutta.

– Virolle Nato-jäsenyys on ollut todella positiivista. Uskon, että suomalaiset hyvin ymmärtävät, miksi Viro on Naton jäsen. Me emme halua enää ikinä olla yksin, Rõivas painotti hänen ja pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) tiedotustilaisuudessa Kesärannassa tänään.

Rõivaksen mukaan myös Virossa asuvien muiden kuin viroa puhuvien ihmisten kannatus Nato- ja EU-jäsenyyksille on korkea.

Virossa asuvista kolmannes on venäjänkielisiä.

– Heidän poliittiset ajatuksensa voivat olla joissain kysymyksissä vähän toisenlaiset, Rõivas muotoili, muttei pitänyt tilannetta ongelmallisena.

Rõivas vakuutti, että jos Suomi päättäisi liittyä Natoon, Viro tukisi ratkaisua. Hän ei halunnut lähteä pohtimaan tarkemmin, ymmärtääkö suomalaisten ratkaisua pysytellä toistaiseksi puolustusliiton ulkopuolella.

– Jokaisella kansalla on vapaus päättää itse. On ihan selvä, että tämä on suomalaisten poliitikkojen ja Suomen kansan asia.

Lue myös: Katainen Ukrainasta: ”Tilanne elää valitettavasti huonoon suuntaan”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)