Verkkouutiset

Henna Virkkunen: Venäjä käyttää energiaa ulkopolitiikan välineenä

Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen sanoo, että Fennovoiman omistuspohjan uskottavuus on arvioitava tarkkaan kun rakennusluvasta päätetään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Julkisuudessa olleet tiedot Fennovoiman omistajapohjasta eivät vakuuta. Teknisen kotimaisuusasteen laskemisen lisäksi koko omistuspohjan uskottavuus on arvioitava”, Henna Virkkunen toteaa tiedotteessaan.

Virkkusen mielestä Suomi tarvitsee lisäydinvoimaa, sillä kyseessä on hänen mukaansa vähäpäästöinen ja kustannustehokas energiamuoto.

”Lähivuosina esimerkiksi liikenteen sähköistyminen lisää kulutusta. Hiilestä luopuminen edellyttää myös ydinvoiman lisärakentamista, mutta tätä ei pidä tehdä hinnalla millä hyvänsä. Suomalainen teollisuus tarvitsee edullista ja vähäpäästöistä energiaa”, Virkkunen jatkaa.

Virkkunen korostaa myös energiaturvallisuuden merkitystä.

”Venäjä käyttää energiaa ulkopolitiikan välineenä. Todellisen kotimaisuusasteen on oltava yli 60 prosenttia jotta yksi Fennovoiman alkuperäinen tavoite eli kotimaisen energiatuotannon aste nousee”, Virkkunen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)