Verkkouutiset

Vihreiden Ville Niinistö tylyttää perussuomalaisia: ”Väitteenne oli väärä”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kiistää, että perussuomalaiset olisivat varoittaneet pakolaiskriisistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaiset, kuten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, ovat viime aikoina sanoneet, että he varoittivat pakolaismäärän kasvusta.

– Ette varoittaneet. Te varoititte siitä, että Suomi olisi jotenkin vetämässä pakolaisia puoleensa riippumatta siitä, mikä heidän tilanteensa on kotimaassaan. Se ei ole totta. Viime aikojen kehitys on osoittanut, että väitteenne oli väärä. Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä laski pitkään, vaikka koko ajan puhuitte ”vetovoimatekijöistä”. Vasta kriisien kärjistyminen ja pakolaisleirien huono tilanne sai ihmiset liikkeelle. Koska heillä on hätä, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Niinistö toteaa vihreiden sanoneen, että parasta politiikkaa on kriisien ennaltaehkäisy ja kestävän maailmanjärjestyksen edistäminen ulkopolitiikassa.

– Te ette ole olleet kiinnostuneita auttamaan ihmisiä paikan päällä ja naapurimaissa olevissa pakolaisleireissä, joissa valtaosa maailman pakolaisista ovat vakavassa avun tarpeessa. Te olette leikanneet lähes puolet kehitysyhteistyöstä, jolla ehkäistään ihmisten hätää, rakennetaan turvaa ja suojaa kotimaassa ja naapurimaissa humanitaarisissa kriiseissä, Niinistö muistuttaa.

Niinistön mielestä niiden ihmisten, joilla on laillinen oikeus turvapaikkaan, hyvä kotoutuminen Suomeen on kaikkien etu. Samoin niiden ihmisten ja maiden auttaminen, jotka ovat hätää kärsimässä tai romahtamassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)