Verkkouutiset

T&T: Vihreiden Niinistön mielestä ydinvoimaan, turpeeseen ja kivihiileen ei kannata investoida

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) ruoskii Tekniikka&Talous-lehdessä muita ministeriöitä uuden energiateknologian jarruttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kansantaloutemme etu ei ole, että eri ministeriöissä ollaan jarrumiehinä uuden teknologian käyttöönotossa, Ville Niinistö sanoo lehdessä.

Hän nostaa tikun nokkaan etenkin työ- ja elinkeinoministeriön. Niinistön mielestä sekä ministeriö että elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ovat päässeet ”liian helpolla – vain pitämällä cleantechiä kivana asiana”.

Ministeri Petteri Orpon (kok.) johtama maa- ja metsätalousministeriönkään ei Niinistön mielestä pitäisi enää katsoa vanhaa edunjakopolitiikkaa, vaan uudistaa elinkeinoja vastaamaan vähähiilisyyden vaateisiin.

Niinistön mukaan Suomessa puhutaan liikaa ydinvoimasta, turpeesta ja kivihiilestä huolimatta siitä, että mihinkään niistä ei kannata investoida.

– Olemme vaarassa jäädä sivuun suuresta energiajärjestelmän murroksesta, joka on käynnissä edistyksellisissä energiatuotannon maissa. Siellä on isoja innovaatioita ja vahva tuottavuuskehitys.

Suuri murros on, että jokaisesta voi tulla energiantuottaja. Aurinko, tuuli ja biokaasu ovat Niinistön suosikkeja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)