Verkkouutiset

Sofia Vikman: Kokoomus iloitsee vanhemmuuden kustannusten tasaamisesta

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman iloitsee hallituksen sitoutumisesta vanhemmuuden kustannusten tasaamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kokoomus on koko hallituksen neuvottelujen ajan pitänyt meteliä vanhemmuuden kustannusten tasaamisesta. Tämä kannatti, sillä nyt hallitus ottaa askeleen kohti tasa-arvoisempaa työelämää, sanoo Sofia Vikman.

Hän muistuttaa yrittäjien ilmaisseen selvästi, että nykyinen järjestelmä kannustaa suosimaan miehiä rekrytoinneissa.

– Nyt tehtävä vanhemmuuden kustannusten tasaaminen vähentää tätä problematiikkaa. Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen luo edellytyksiä uudelle kasvulle sekä työntekijöiden palkkaamisen helpottamiselle pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, Vikman sanoo.

Hänen mukaansa ”hallitus ottaa ison askeleen kohti sitä, että saamme naiset ja miehet samalle viivalle vanhemmuudesta työnantajalle koituvien kustannusten osalta”.

Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen ei sisältynyt työmarkkinajärjestöjen ehdotukseen yhteiskuntasopimuksesta, vaan se on hallituksen keskiviikkona ilmoittama linjaus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)