Verkkouutiset

Kokoomuksen Sofia Vikman: Vanhan perhevapaajärjestelmän viilaaminen ei riitä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan perhevapaauudistuksissa ei ole kyse yksittäisten tukien sorvaamisesta tai leikkaamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikmanin mukaan perhevapaiden vanhakantainen järjestelmä on modernisoitava niin, että se edistää naisten korkeampaa työllisyysastetta, työelämän mahdollisuuksien tasa-arvoa sekä vanhemmuuden ja sen kustannuksien tasaista jakautumista.

– Kokoomuksen tavoitteena on perhevapaamalli, joka tukisi nykyistä paremmin työelämän tasa-arvoa, tasavertaista vanhemmuutta ja työllisyyttä. Mallin tulisi pystyä huomioimaan erilaisten perheiden tilanteet ja joustamaan niissä yksilöllisesti, Vikman sanoo tiedotteessaan.

Vikmanin mukaan vanhan järjestelmän viilaaminen ei enää riitä. Perhevapaauudistuksessa ei ole hänen mukaansa kyse yksittäisten tukien sorvaamisesta tai leikkaamisesta.

– Kokonaissumman, joka järjestelmään käytetään, olisi tässäkin mallissa syytä säilyä ainakin nykyisellään. Haluamme myös säilyttää perheillä valinnanvapauden.

Nykyinen järjestelmä vaikuttaa Vikmanin mukaan heikentävästi naisten työllistymiseen, palkkakehitykseen ja aina eläkekertymään asti.

– Ei ole oikein ylläpitää rakenteita, joiden vuoksi nainen tulee aina tilastollisesti kalliimmaksi rekrytoinniksi kuin mies.

Vikman pitää työmarkkinakeskusjärjestö SAK:n esittämää mallia hyvänä pohjana keskustelulle, sillä se vahvistaisi mahdollisuuksien tasa-arvoa ja toisi joustavuutta perhevapaisiin. Se on hänen mukaansa myös kustannusneutraali, toisin kuin keskusteluissa ollut ns. ”6+6+6” -malli jonka hän näkee enemmän hyvänä pitkän aikavälin tavoitteena.

Kokoomuksen hallituskumppaneiden, keskustan ja perussuomalaisten, viivytystaistelua perhevapaiden uudistamisessa Vikman ei pidä hyväksyttävänä. Uudistus tulisi hänen mukaansa aloittaa mahdollisimman pian ja saada voimaan vielä tämän hallituskauden aikana. Se osoittaisi hänen mukaansa hallitukselta reagointikykyä.

– Ei voi olla niin, että ihmisten arkea helpottava ja parantava uudistus olisi usean vuoden ajan pannassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)