Verkkouutiset

Vikman vastaa Gustafssonille: Kokoomus ei ole sinisilmäinen SDP:n ehdotuksille

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman pitää sosialidemokraattien Jukka Gustafssonin purkausta koulutuspolitiikan hoitamisesta epäloogisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) on eri mieltä entisen opetusministerin Jukka Gustafssonin (sd.) kommenteista kokoomuksen toiminnasta sivistyspolitiikan saralla. Gustafsson väitti aiemmin, että SDP:tä syytellään opetusministeri Krista Kiurun tekemistä leikkauksista ja että kokoomus olisi ”oppositiomaisella” toiminnallaan rikkonut sivistyspolitiikan kehitysilmapiirin.

”Se, että neuvotellaan tiukasti, ei tarkoita ettei tehtyihin päätöksiin oltaisi sitoutuneita. Kokoomus ei ole mustasukkainen, mutta ei onneksi sinisilmäinenkään sosiaalidemokraattisen opetusministerin ehdotuksille”, Vikman sanoo tiedotteessaan.

Vikmanin mukaan kokoomus oli esimerkiksi oppivelvollisuuden pidentämisestä täysin eri mieltä SDP:n kanssa ja varhaiskasvatuslakiesityksestäkin koulutuksellinen näkökulma on opetusministeri Kiurulta päässyt unohtumaan.

”Onneksi hallitus päätyi siihen, että oppivelvollisuutta ei pidennetä vuodella, vaan tuki suunnataan sitä kipeimmin tarvitseville nuorille.”

Vikmanin mukaan kokoomus on aina valmis tekemään kunnianhimoisempia uudistuksia koulutuksen turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Siinä miten asioita tehdään, on hänen mukaansa paljon parannettavaa. Niukallakin rahalla voi tehdä asioita paremmin.

”Kokoomus on valmis esimerkiksi heti ottamaan käyttöön koulutussopimuksen, jolla nuoret pääsisivät joustavammin töihin oppimaan. Tätä kannattavat myös yrittäjät. Käykö koulutussopimus SDP:lle”, Vikman kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)