Verkkouutiset

Pia Viitanen muistuttaa: nämä asiat oppositio on saanut aikaan

Sosialidemokraattien puheenjohtajan mielestä opposition kritiikillä on iso ansio hallituksen perumiin päätöksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Pia Viitasen (sd.) mukaan toimivaan demokratiaan kuuluu tarvittaessa ärhäkkäkin oppositiopolitiikka. Pääministerin ja koko hallituksen pitää hänen mukaansa kestää arvostelua niin kansalaisten, median kuin oppositionkin toimesta.

– Opposition terävällä kritiikillä on iso ansio siinä, että hallitus joutunut peruuttamaan useita kyseenalaisia päätöksiään viimeisten katumisviikkojen aikana, Viitanen sanoo tiedotteessaan.

Opposition kritiikillä on Viitasen mukaan ollut vaikutusta jo muun muassa ”rikkaiden veronkiertäjien armahduslain peruuttamiseen”, ”eläkkeensaajien kohtuuttoman asumistuen leikkauksen peruuttamiseen”, ”harmaan talouden torjunnan rahoitusleikkausten osittaiseen palauttamiseen” sekä ”ylityökorvausten ja sunnuntailisien leikkaamisen perumiseen”.

Viitanen muistuttaa, että SDP on oppositiosta käsin tehnyt lukuisia rakentavia ehdotuksia, mutta tähän asti ne eivät ole pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) kelvanneet.

– Olisi viisasta, jos pääministeri opposition moittimisen sijaan kuuntelisi opposition avauksia ja ehdotuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)