Verkkouutiset

Kansanedustaja lyttää perussuomalaisten pakkoruotsipuheet: Pölhöpopulismia

Sosialidemokraattien kansanedustaja Pauliina Viitamiehen mukaan jokainen eduskuntaan tullut kansalaisaloite on saanut asiallisen ja asianmukaisen käsittelyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Pauliina Viitamiehen (sd.) mukaan kansalaisaloitetta ruotsin kielestä on käsitelty eduskunnan sivistysvaliokunnassa pitkään ja perusteellisesti. Asiantuntijoita on hänen mukaansa kuultu laajasti ja myös julkinen kuuleminen on pidetty. Nyt menossa on mietintöluonnoksen käsittely.

Sivistysvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet lähettivät perjantaina tiedotteen, jossa he epäilivät kansalaisaloitteen hitaan käsittelyn herättävän epäilyn siitä, että tarkoituksena on haudata se valiokuntaan. Viitamiehen mukaan valiokunnassa on vielä paljon keskeneräisiä asioita ja isojakin hallituksen esityksiä.

”Osassa on vielä kuulemiset kesken ja osa odottaa mietinnön käsittelyä. Kaikkia näitä valmistellaan yhtä aikaa kansalaisaloitteen kanssa. Tämän luulisi myös valiokunnassa olevien persujen huomanneen”, hän kirjoittaa blogissaan.

Viitamies ihmettelee, miksi juuri pakkoruotsia koskeva kansalaisaloite olisi sellainen, jota joku valiokunnassa haluaisi jarruttaa. Hänen mukaansa jokainen taloon tullut kansalaisaloite on saanut asiallisen ja asianmukaisen käsittelyn. Viitamiehen mukaan suurimmalle osalle kansanedustajia pakkoruotsiteema ei herätä samanlaisia intohimoja, kuin perussuomalaisille.

”On epäreilua kalastella itselleen ääniä väittämällä kollegoista valiokunnassa jotain sellaista, mikä ei ole totta ja sitä voi perustellusti nimittää pölhöpopulismiksi.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)