Verkkouutiset

Kirjastotkin leikkauslistalla – ”Toivottavasti VM:ssä ymmärretään…”

SDP:n kansanedustaja Pauliina Viitamies ei ole täysin tyytyväinen valtiovarainministeriön budjettiesitykseen. Hän nostaa esimerkiksi kirjastot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Pauliina Viitamiehen (sd.) mielestä valtiovarainministeriön budjettiesityksessä on kohtia, joita hän toivoisi vielä harkittavan. Leikkuri on hänen mukaansa iskemässä muun muassa kirjastojen perustamishankkeiden valtionavustusjärjestelmään.

Tämä tarkoittaa Viitamiehen mukaan suomeksi sitä, että kirjastojen korjaus- ja rakentamishankkeita ei ensi vuonna aloitettaisikaan.

Viitamies nostaa esimerkiksi oman vaalipiirinsä: ”Meillä tämä koskee kipeimmin Kangasniemen kirjastoa, joka olisi siis esityksen mukaisesti jäämässä ilman suunniteltua 50 % avustusta, mikä käytännössä tarkoittaa noin 600 000 euron summan puuttumista ja hankkeen kariutumista.”

Viitamies kertoo olleensa asiasta yhteydessä ministeri Pia Viitaseen (sd.), ”jonka näkemyksen mukaisesti myös nämä jo suunnitelmissa olleet hankkeet tulisi rahoittaa”. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) esikuntineen on nyt myös hänen mukaansa tietoinen Kangasniemen tarpeesta.

”Suomalainen kirjastolaitos on vertaansa vailla. Meille sosialidemokraateille on aina ollut tärkeää ylläpitää joka niemessä ja notkelmassa asiakkaille maksutonta mahdollisuutta sivistää itseään lukemalla. Koko työväenliikkeen synty on rakentunut kansansivistyksen varaan”, Viitamies kirjoittaa.

”Toivottavasti VM:ssä ymmärretään kuntalaisten oikeus laadukkaseen ja terveissä tiloissa toimivaan kirjastoon.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)