Verkkouutiset

Vihreiltä tuttu vaatimus hallitukselle: ei ydinvoimaa

Ville Niinistön mukaan euron pelastuspaketteja pitää voida kasvattaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreät asettaa kynnykseksi hallituksen menolle ydinvoiman lisärakentamisen. Vihreät toteavat, että puolue voi olla mukana hallituksessa, joka ei hyväksy ydinvoimalle uusia tai päivitettyjä periaatelupia.

– Hallituksen pitää panostaa kotimaiseen uusiutuvaan energiaan. Tähän tulevaisuuskuvaan ei mahdu se, että myönnettäisiin uusia tai täydennettäviä periaatepäätöksiä ydinvoiman lisärakentamiselle, sanoo puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö.

Vaatimuksessa on termi ”päivitetty lupa” siksi, että vihreät jätti edellisen hallituksen, koska se hyväksyi Fennovoiman ydinvoimalan luvan päivittämisen.

Vihreät linjaa ydinvoimapäätöksensä vastauksessaan hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) hallitusohjelmaa koskeviin kysymyksiin.

Vihreät on samaa mieltä valtiovarainministeriön kanssa Suomen talouden sopeuttamistarpeesta. Puolue kuitenkin edellyttää, että heikoimpien asemaa ei heikennetä.

Vihreiden mielestä pakolaiskiintiö tulee korottaa 2 000 pakolaiseen. Tällä hetkellä pakolaisia otetaan vastaan 1 050 vuodessa. Määrää korotettiin tällä hallituskaudella.

Soidensuojelun täydennysohjelma tulee toteuttaa alkuperäisessä laajuudessaan, vihreät vaatii. Nykyhallitus keskittyi vapaaehtoisen suojelun edistämiseen sen jälkeen, kun vihreät viime syksynä jätti hallituksen.

Ministerien, valtiosihteerien ja poliittisten avustajien määrän vähentäminen ei saa tukea vihreiltä. Sipilä piti teemaa esillä ennen vaaleja. Vihreiden mielestä ministerien kansainväliset tehtävät ovat lisääntyneet niin paljon, että työntekijöiden karsiminen ei ole mahdollista.

Niinistö ei kannata myöskään ministeriöiden yhdistämistä.

– Painopisteen ei pidä olla isossa valtioneuvostotason ministeriöiden yhdistämisessä. Erityisesti itsenäinen ympäristöministeriö pitää säilyttää.

Niinistön mukaan Sipilän kysymyksissään esittelemä linjaus Suomen EU-linjauksesta ei vastaa vihreiden näkemystä. Puolueen mielestä EU:n yhteisiä rahoituspaketteja pitää pystyä kasvattamaan, jos rahoitusongelmat pahenevat jossain euromaassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)