Verkkouutiset

Vihreät: Talvivaaran kaivoksen alasajo välttämätön päätös

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aallon mielestä päätös Terrafamen kaivoksen alasajosta on odotettu ja välttämätön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Päätös oli odotettu ja välttämätön. Kainuun ihmisistä ja ympäristöstä on nyt pidettävä ehdottoman hyvää huolta. On elintärkeää tukea Kainuun alueen rakennemuutosta – uusien elinkeinojen syntymistä ja työllisyyttä – jo siirtymäkauden aikana. Tapahtuneet ympäristövahingot on korjattava ja mahdolliset tulevat ympäristövahingot estettävä, Touko Aalto sanoo.

– Vaikka yksityistä rahaa yritetään hankkia vielä siirtymäkauden aikana kaivoksen toiminnan jatkamiseksi, on käytännössä varmaa, että Talvivaaran tarina on tullut tiensä päähän, hän toteaa.

Aalto arvostelee elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) kommenttia, jonka mukaan Vaasan hallinto-oikeuden päätös olisi tappanut edellytykset saada yksityistä rahaa kaivoksen toimintaan.

– Ministeri ei voi ulkoistaa vastuuta päätöksistä eduskunnan hyväksymän ympäristölainsäädännön harteille ja syyttää hallinto-oikeutta kaivoksen alasajosta. Lainsäädännön tarkoituksena on jatkossakin turvata puhtaat vedet alueen ihmisille. Sen varmistava lainsäädäntö on syytön Talvivaaran kaivoksen ongelmiin, Aalto huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)