Verkkouutiset

Vihreät nuoret: Järjestäytynyt rasismi saatava rikoslakiin

Vihreät nuoret kampanjoivat rasismin saamiseksi rikoslakiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kampanjan toinen perustaja, Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio mukaan keskiviikkona julkaistu kansalaiskampanja on sitoutumaton, jonka tarkoituksena on näyttää, ettemme suostu pelkäämään erilaisuutta ja ettei rasistiselle toiminnalle ole sijaa yhteiskunnassamme.

Kampanjan tavoitteena on saattaa järjestäytynyt rasismi rikoslakiin yli sata kansanedustajan allekirjoittamalla lakialoitteella.

– Avoin rasismi on nostanut päätään ja tavalliset ihmiset joutuvat pelkäämään yhä enemmän. Emme voi hyväksyä, että nykyhallinto on voimaton puuttumaan jopa järjestäytyneeseen rasistiseen toimintaan. Haluamme antaa viranomaisille selkeän ja vahvan selkänojan puuttua järjestäytyneeseen rasistiseen toimintaan. Näin myös annamme selkeän viestin, ettei kansalaisvapauksia voi eikä saa käyttää toisten ihmisryhmien kansalaisvapauksien rajoittamiseen, sanoo Mustakallio.

Kampanjaa voi Vihreiden nuorten mukaan tukea allekirjoittamalla vetoomuksen lakialoitteen puolesta osoitteessa rasismirikoslakiin.fi. Vetoomus luovutetaan kansanedustajille lokakuussa.

– Kampanjalla haluamme saattaa Suomen lain vastaamaan kansainvälisiä velvoitetta, sillä nykytilassa rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen velvoitteet eivät toteudu. Julkisella vallalla on velvollisuus toimia kv-sopimusten voimaansaattamiseksi yhdistyslaissa ja rikoslaissa, joissa järjestäytynyt rasismi tulee kieltää ja siihen osallistuminen kriminalisoida, sanoo kampanjan toinen perustaja, niin ikään Vihreiden nuorten puheenjohtaja Saara Ilvessalo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)