Verkkouutiset

IL: Supo epäilee Venäjän hankkineen Suomesta majoitusta pienille vihreille miehille

Suojelupoliisin mukaan Suomessa havaitaan jatkuvasti toimenpiteitä, joilla valmistaudutaan vaikuttamaan kriisitilanteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suojelupoliisi epäilee, että Venäjän Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien joukkojen majapaikkoina, kertoo Iltalehti.

Supo on toimittanut eduskunnan hallintovaliokunnalle lausunnon, jossa todetaan, että jatkuvasti havaitaan toimenpiteitä, joilla valmistaudutaan kriisitilanteessa vaikuttamiseen. Tällaisesta voi Supon mukaan olla kyse esimerkiksi maakaupoissa, joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa.

”Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa”, lausunnossa todetaan.

Tällä viitataan Iltalehden mukaan venäläisten maakauppoihin. Tunnuksettomilla joukoilla taas tarkoitetaan Venäjän Ukrainan Krimin niemimaan miehitykseen käyttämiä niin kutsuttuja pieniä vihreitä miehiä.

Supon lausunnossa todetaan myös, että Suomessa on runsaasti ulkomaisia agentteja. Supon mukaan määrä on väkilukuun suhteutettuna ”yksi suurimmista länsimaissa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)