Verkkouutiset

Keskustan Vehviläinen kiistää puolueen koulurajoitushalut – Sipilä: ”Sitä pitäisi rajoittaa”

Keskustan varapuheenjohtaja Anu Vehviläinen kiistää keskustan halun rajoittaa vanhempien mahdollisuuksia valita lapsensa koulu. Puheenjohtaja Juha Sipilä on kuitenkin eri linjoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä oli lauantaina Educa-messujen OAJ:n paneelissa Helsingissä halukas rajoittamaan vanhempien mahdollisuutta valita lapselleen muu kuin lähikoulu.

”Sitä pitäisi rajoittaa. Lähtökohta pitäisi olla, että mennään lähikouluun. Sitten ovat erikseen nämä erikoistuneet koulut, kuten musiikki ja liikunta, joihin pitää olla mahdollisuus mennä”, Sipilä sanoi Aamulehden mukaan.

Puolueen varapuheenjohtaja Anu Vehviläisen mukaan keskusta ei ole kieltämässä perheiden valinnanmahdollisuuksia. Hänen bloginsa mukaan kyseessä on kokoomuksen tahallinen väärinymmärrys.

”Keskusta katsoo, että oppilailla ja heidän vanhemmillaan pitää olla mahdollisuus valita esimerkiksi musiikin, liikunnan, vieraiden kielten, matematiikan tai muusta perustellusta syystä muu kuin oppilaan lähikoulu”, Vehviläinen kirjoittaa, eli toistaa sama rajoitteet kuin Sipilä.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan puolue ei kannata valinnanvapauden rajoittamista.

– Kannatamme ja puolustamme sitkeästi vapaata hakeutumisoikeutta. Kotiosoite ei voi rajoittaa mahdollisuuksia, mihin kouluun lapsi tai nuori voi hakeutua. Oikeus valita koulu on keskeinen osa mahdollisuuksien tasa-arvoa, Grahn-Laasonen kirjoittaa blogissaan.

Opetushallituksen mukaan lähikoulun määrittää asuinkunta, eikä se nimestään huolimatta ole välttämättä maantieteellisesti lähin koulu. Oppivelvollinen voi tällä hetkellä pyrkiä myös muuhun kuin kunnan osoittamaan kouluun.

Lue myös: Kokoomuskaksikko tyrmää Juha Sipilän kieltolain

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)