Verkkouutiset

Paavo Väyrynen kehuu Sauli Niinistöä: Yhdysvallat saattaa tarttua aloitteeseen

Europarlamentaarikon mukaan tasavallan presidentin aloite nokipäästöjen vähentämiseksi voi avata Pariisin ilmastosopimuksen ympärille syntyneitä globaaleja solmuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloitetta nokipäästöjen vähentämiseksi arktisella alueella tärkeänä. Asia oli esillä Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtiovierailun yhteydessä.

– Näen Niinistön aloitteen luovan mahdollisuuksia avata Pariisin ilmastosopimuksen ympärille syntyneitä globaaleja solmuja. Yhdysvallat saattaa tarttua aloitteeseen, koska se antaa mahdollisuuden tasapainottaa kansainvälistä ilmastonmuutospolitiikkaa, Väyrynen arvioi tiedotteessaan.

Väyrysen mukaan hiilidioksidipäästöjen rajoittaminen on paremmin hyväksyttävää, kun muihinkin maapallon lämpenemisen syihin puututaan. Hän pohtii, avaisiko aloite tien jopa Arktisen neuvoston huippukokouksen järjestämiseen.

– Presidentti Niinistön esille nostama nokisaaste vaikuttaa ilmeisesti napa-alueiden jäätiköiden sulamiseen jopa enemmän kuin hiilidioksidin aiheuttama lämpötilan kohoaminen. Toisaalta se myös itsessään nostaa maapallon lämpötilaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)