Verkkouutiset

Paavo Väyrynen: Ulkopoliittiset ristiriidat geopoliittisen realismin puutetta

Keskustan europarlamentaarikon mukaan ulkopolitiikassa tärkeintä on turvata kansakunnan olemassaolo ja turvallisuus. Tavoitteiden tulee perustua kestäviin ihanteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) mukaan ulkopolitiikan tulee olla sekä idealistista että realistista. Tärkeintä hänen mukaansa on turvata kansakunnan olemassaolo ja turvallisuus.

”Tavoitteiden tulee perustua kestäviin ihanteisiin, mutta tilannearvioiden ja keinojen valinnan tulee nojautua tosiasioihin, realismiin”, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Sosialismin romahdettua ja Neuvostoliiton hajottua ideologiset maailmankirjat ovat hänen mukaansa menneet sekaisin. Suomessa kylmän sodan kaudella syntynyt konsensus on hajonnut. Puolueettomuusasema EU-jäsenyyden aikana on Väyrysen mukaan voitu säilyttää vain, koska unioni ei ole kehittynyt sotilasliitoksi.

”Viimeaikaiset ulkopoliittiset ristiriidat näyttävät johtuvan ennen muuta siitä, että meillä on poliitikkoja, jotka arvioivat kansainvälistä tilannetta ideologisten silmälasien läpi. Heidän ajattelussaan ei näytä olevan tilaa geopoliittiselle realismille.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)