Verkkouutiset

Paavo Väyrynen ihmeissään: Vanhan mediapelin aineistokin jäi saamatta

Europarlamentaarikko on kohdannut näytelmätuotannossaan haasteita tekijänoikeuksien kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan pitkäaikainen kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo, ettei ole saanut käsiinsä kaikkea näytelmätuotantoonsa haluamaansa materiaalia. Syynä ovat tekijänoikeudet Manu ja minä -näytelmässä käytettäviksi tarkoitettujen Ylen videoarkistomateriaalien osalta.

– Useampi toimittaja kielsi kuvansa ja äänensä käyttämisen. Käytyjen keskustelujen jälkeen vain yksi – Hannu Lehtilä – on esittänyt täyskiellon eikä ole suostunut asiasta edes keskustelemaan, Paavo Väyrynen sanoo tiedotteessaan.

Väyrynen pitää tilannetta yllättävänä.

– Viime kesän näytelmässä ”Urho ja hänen kisällinsä” käytin kahdeksaa Ylen arkistomyynnistä hankkimaani videoinserttiä. Niissä esiintyneiltä toimittajilta ei edes kysytty suostumusta klippien käyttämiseen.

Ylen materiaalien tekijänoikeuksien lisäksi Väyrysellä on ollut vastaavia haasteita myös televisiokanava MTV:n kanssa.

– Oma lukunsa on MTV. Se kieltäytyy kokonaan luovuttamasta vuoden 1994 presidentinvaalien mediapeliin liittyvää aineistoa. Se on myös kieltänyt kotikoneella nauhoitetun oman aineiston käyttämisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)