Verkkouutiset

Paavo Väyrynen luovutti kansalaisaloitteen eurojäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen luovutti torstaina eduskunnan puhemiehelle kansalaisaloitteen euroalueen jäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paavo Väyrynen luovutti torstaina eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle (ps.) kansalaisaloitteen, jonka mukaan Suomen jäsenyydestä euroalueella pitäisi järjestää kansanäänestys.

Aloitteen allekirjoitti yhteensä 53 425 suomalaista. Väyrysen mukaan kansan keskuudessa Suomen eroamisella euroalueesta on laajaa kannatusta, ja kansanäänestystä kannattaa noin puolet suomalaisista.

Kansalaisaloite tähtää Väyrysen mukaan siihen, että Suomi eroaisi euroalueesta. Jos eduskunta yhtyy aloitteeseen, se kehottaa hallitusta valmistelemaan lain kansanäänestyksen järjestämiseksi.

Hallituksella olisi Väyrysen mielestä kuitenkin käytettävissään toinenkin tapa. Kun euroalueeseen liityttiin ilman kansanäänestystä ja vain tiedonantomenettelyä käyttäen, siitä voidaan hänen mukaansa samalla tavalla myös erota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)