Verkkouutiset

Väyrynen ajaa irrottautumista eurosta – asiantuntijan mukaan euron hajoaminen johtaisi talouskriisiin

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kertoo ajavansa ensisijaisesti Suomen irrottautumista eurosta, koska rinnakkaisvaluuttojen käyttöönotto koko euroalueella olisi erittäin vaikeaa sekä taloudellisesti että poliittisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paavo Väyrynen jatkaa tuoreessa blogissaan kannanottojaan Marketnoze Oy:n tutkimusjohtaja Roger Wessmanin blogikirjoituksista.

Väyrynen on laatinut kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Hänen mukaansa kansalla tulee olla mahdollisuus ratkaista, jatketaanko euroalueessa vai liitytäänkö muiden Pohjoismaiden joukkoon ottamalla käyttöön rinnakkaisvaluutta.

Väyrynen on toivonut, että Wessmanin kaltaiset asiantuntijat ehdottaisivat, kuinka rinnakkaisvaluutta toteutettaisiin ja mitä sen käyttöönotto merkitsisi.

Wessmannin mielestä paluu eurosta kansallisiin valuuttoihin on paljon haastavampaa kuin siirtyminen kansallisista valuutoista euroon.

– Valitettavasti en tiedä, miten euroa voisi hajottaa aiheuttamatta syvää talouskriisiä, Wessmann kirjoittaa blogissaan.

Väyrynen kertoo olevansa Wessmanin kanssa samaa mieltä siitä, että rinnakkaisvaluuttojen käyttöönotto koko euroalueella on erittäin vaikeaa sekä taloudellisesti että poliittisesti.

– Siksi ajankin ensi sijassa Suomen irrottautumista. Sehän voisi johtaa siihen, että euroalueen laajeneminen pysähtyisi, moni muukin maa eroaisi ja EU järkevällä tavalla eriytyisi. Tuloksena voisi lopulta olla myös rinnakkaisvaluuttojen käyttöönotto kaikissa euromaissa.

Väyrysen mielestä rinnakkaisvaluuttoihin siirtymisen ongelmien rinnalla pitäisi myös arvioida, mihin Suomi saattaa taloudellisesti ja poliittisesti joutua, jos komission esittämä täydellinen talousunioni saadaan aikaan.

– Kaipaan edelleen talousasiantuntijoiden myönteistä panosta vaihtoehdon kehittämiseksi, hän huomauttaa.

Lue myös:

Paavo Väyrynen jätti mainitsematta: Äänesti kahdesti Kreikan eurojäsenyyden puolesta

Paavo Väyrynen VU:lle: Äänestin Kreikan euroon liittymisen puolesta – mutta…

Väyrynen Wessmanille: Toivon ideoita rinnakkaisvaluutan toteuttamisesta

Paavo Väyrynen vaatii kansanäänestystä eurosta

Paavo Väyryseltä kansalaisaloite, vaatii kansanäänestystä eurosta

Paavo Väyrysen kansalaisaloitteessa yli 12 000 allekirjoitusta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)