Verkkouutiset

Väyrynen perustaa uuden puolueen

Eroon eurosta, sanoo keskustan jättävä konkari.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) perustaa uuden puoleen. Hän ilmoitti asiasta hetki sitten Facebookissa.

– Olen perustanut aatteellisen yhdistyksen, Kansalaispuolue ry:n (Medborgarpartiet r.f.). Kuten nimikin kertoo, yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät.

Puolueen tärkein tehtävä on ”toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta”, hän sanoo.

Väyrysen mukaan kansalaispuolue on Suomen oloissa ”ainutlaatuinen parlamenttipuolue”.

– Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.

Lisäksi puolueelle perustetaan tukiryhmä, jonka jäseniksi voivat liittyä sekä sitoutumattomat että muiden puolueiden jäsenet.

Väyrynen aikoo palata eduskuntaan kuluvan vaalikauden aikana ja asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2019. Hän ei paljasta paluunsa tarkkaa ajankohtaa.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen toteaa aiemminkin ”joutuneensa turvautumaan epätavalliseen toimintaan etenkin Eurooppa-politiikassa”.

– Toukokuussa 1993 erosin Esko Ahon johtamasta hallituksesta voidakseni menestyä paremmin seuraavan vuoden presidentinvaaleissa ja vaikuttaa tätä kautta Suomen EU-ratkaisuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)