Väyrynen perustaa uuden puolueen

Eroon eurosta, sanoo keskustan jättävä konkari.

  • LKS 20160125 Keskustan europarlamentaarikko, valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen julkisti kirjansa Eihän tässä näin pitänyt käydä 25. tammikuuta 2016 Helsingissä. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Paavo Väyrysen tuoreen kirjan kansi.

    ()

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) perustaa uuden puoleen. Hän ilmoitti asiasta hetki sitten Facebookissa.

– Olen perustanut aatteellisen yhdistyksen, Kansalaispuolue ry:n (Medborgarpartiet r.f.). Kuten nimikin kertoo, yhdistys on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset tähän täyttyvät.

Puolueen tärkein tehtävä on "toteuttaa Suomen irrottautuminen euroalueesta", hän sanoo.

Väyrysen mukaan kansalaispuolue on Suomen oloissa "ainutlaatuinen parlamenttipuolue".

– Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.

Lisäksi puolueelle perustetaan tukiryhmä, jonka jäseniksi voivat liittyä sekä sitoutumattomat että muiden puolueiden jäsenet.

Väyrynen aikoo palata eduskuntaan kuluvan vaalikauden aikana ja asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2019. Hän ei paljasta paluunsa tarkkaa ajankohtaa.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen toteaa aiemminkin "joutuneensa turvautumaan epätavalliseen toimintaan etenkin Eurooppa-politiikassa".

– Toukokuussa 1993 erosin Esko Ahon johtamasta hallituksesta voidakseni menestyä paremmin seuraavan vuoden presidentinvaaleissa ja vaikuttaa tätä kautta Suomen EU-ratkaisuun.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.