Verkkouutiset

Paavo Väyrynen: Kansalaispuoluelaiset palaavat keskustaan, jos keskusta muuttaa linjaansa

Paavo Väyrysen mielestä kansalaispuolue ei ole puolue, mutta keskustan puoluetoimisto on eri mieltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Paavo Väyrynen (kesk.) sanoo, että jos keskusta muuttaa linjaansa, kansalaispuolueeseen liittyneet saattavat palata keskustaan.

– Tämä (ristiriita) voi kuitenkin ajan oloon ratketa myös sitä kautta, että Keskusta palaa aatteellisille juurilleen ja korjaa poliittisen linjansa, jolloin Kansalaispuolueeseen liittyneet saattavat ehkä arvioida tilannetta uudelleen, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Kansalaispuolue merkittiin joulukuussa puoluerekisteriin. Väyrynen kuuluu edelleen myös keskustaan.

Keskustan puoluetoimisto haluaa, että Väyrynen eroaa keskustasta, mutta tämä ei halua tehdä sitä. Väyrynen johtaa puhetta itse perustamassaan Keminmaan keskustaseurassa. Keskustan sääntöjen mukaan Keminmaan keskustaseuran pitäisi erottaa Väyrynen. Käytännössä siis Väyrysen pitäisi itse ehdottaa itsensä erottamista.

Väyrynen kertoo saaneensa kirjeen kunnalliselta Keminmaan keskustalta (eri asia kuin Keminmaan keskustaseura). Keminmaan keskusta pyytää Keminmaan keskustaseuralta ”selvitystä tilanteesta ja suhtautumisestaan mahdollisiin keskustaseuran toisen puolueen jäsenyyden omaaviin jäseniin ja aikooko yhdistys ryhtyä Suomen Keskusta r.p.:n sääntöjen 4 § perusteella toimenpiteisiin”.

Väyrynen ei kerro, aikooko hän vastata selvitykseen.

Väyrynen perustelee kuulumistaan kahteen puolueeseen sillä, että kansalaispuolue ei hänen tulkintansa mukaan ole puolue.

– Se ei toimi lainkaan kuntapolitiikassa, joten kilpailutilannetta muiden puolueiden kanssa ei paikallistasolla ole.

Kansalaispuolueeseen on liittynyt muitakin keskustapoliitikkoja. Heitä yhdistää nykyisen puoluejohdon arvostelu. Väyrysen mukaan heidän erottamisensa keskustasta johtaisi keskustan ”vaaralliselle tielle”.

– Jäsenten ja jäsenjärjestöjen erottaminen hajottaisi puoluetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)