Paavo Väyrynen luovutti kansalaisaloitteen eurojäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen luovutti torstaina eduskunnan puhemiehelle kansalaisaloitteen euroalueen jäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä.

  • LKS 20160310  Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa luovuttaja ja sen vireillepanija, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen  luovutti aloitteen  puhemies Maria Lohelalle eduskunnassa 10. maaliskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Paavo Väyrynen luovutti aloitteen puhemies Maria Lohelalle eduskunnassa.

    ()

Paavo Väyrynen luovutti torstaina eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle (ps.) kansalaisaloitteen, jonka mukaan Suomen jäsenyydestä euroalueella pitäisi järjestää kansanäänestys.

Aloitteen allekirjoitti yhteensä 53 425 suomalaista. Väyrysen mukaan kansan keskuudessa Suomen eroamisella euroalueesta on laajaa kannatusta, ja kansanäänestystä kannattaa noin puolet suomalaisista.

Kansalaisaloite tähtää Väyrysen mukaan siihen, että Suomi eroaisi euroalueesta. Jos eduskunta yhtyy aloitteeseen, se kehottaa hallitusta valmistelemaan lain kansanäänestyksen järjestämiseksi.

Hallituksella olisi Väyrysen mielestä kuitenkin käytettävissään toinenkin tapa. Kun euroalueeseen liityttiin ilman kansanäänestystä ja vain tiedonantomenettelyä käyttäen, siitä voidaan hänen mukaansa samalla tavalla myös erota.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.