Vasemmistonuoret kehottaa kaatamaan hallituksen

Vasemmistonuoret kannustaa ammattiliittoja hylkäämään työmarkkinasopimuksen ja kutsuu suomalaisia kaatamaan hallituksen, joka kiristää pakkolaeilla työntekijöitä hyväksymään sopimuksen.

  • LKS 20150918 Vasemmistonuoret marssivat kohti Helsingin yliopiston Porthaniaa perjantaina 18. syyskuuta 2015. Yliopistoväki valtasi Helsingin yliopiston Porthanian perjantaina. Mielenilmauksella vastustetaan hallituksen leikkauksia sekä vaaditaan yliopiston rakentamista demokraattisesti. Valtaajien mukaan Porthaniassa pysytään lauantaiaamuun asti. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Vasemmistonuoret marssilla syyskuussa 2015.

    ()

Vasemmistonuorten mielestä keskusjärjestöjen neuvottelema sopimus murentaisi hyvinvointivaltion rahoitusta sekä leikkaisi palkkoja muun muassa pidentämällä työaikaa, siirtämällä työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja työntekijän maksettavaksi ja pienentämällä julkisen sektorin työntekijöiden lomarahoja.

– Tavallisten ihmisten kannalta on erittäin huolestuttavaa, että ay-liike nielee sellaisenaan kilpailukykyajattelun ja uusliberalistisen politiikan pakottavat reunaehdot. Yhteiskuntasopimuksen nimellä tehty työmarkkinasopimus perustuu uskomuksiin, jotka eivät pidä paikkaansa, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi.

– Sopimus maksattaa suomalaisen vientiteollisuuden ongelmat, huonon yritysjohtamisen ja laiminlyödyn tuotekehityksen työntekijöillä. Meidän ongelma ei ole liian korkeat palkat eikä ongelmaa ratkaista leikkaamalla ihmisten toimeentuloa ja vähentämällä ostovoimaa, Ahlakorpi tietää.

Hänen mukaansa Vasemmistonuoret antaa täyden tukensa hallitusta vastustavien kansanliikkeiden mielenosoituksille, joita järjestetään maaliskuussa useita.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.