Verkkouutiset

Vasemmistonaiset: Hallitukselle ei tule riittämään vain maahanmuuttajien kyykytys

Vasemmistoliiton naisjärjestön mielestä pyrkimys teettää maahanmuuttajilla halpatyötä on tyypillistä oikeistopolitiikkaa, jolla pyritään heikentämään kaikkien työntekijöiden asemaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton naisjärjestö väittää tuoreessa tiedotteessaan sisäministeri Petteri Orpon (kok.) pyrkivän hyväksikäyttämään turvapaikanhakijoita suomalaisilla työmarkkinoilla.

Järjestön mukaan hyväntahtoisessa kotouttamisen kaapuun piilotetussa pyrkimyksessä teettää maahanmuuttajilla halpatyötä on kyse tyypillisestä oikeistopolitiikasta, jolla pyritään heikentämään lopulta kaikkien työntekijöiden asemaa.

– Hallitukselle ei tule riittämään vain maahanmuuttajien kyykytys, vaan ehdotus maahanmuuttajien palkka-alesta on linjassa hallituksen pakkolakiesityksen kanssa, Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth toteaa järjestön tiedotteessa.

Lisäksi Vasemmistonaisten mielestä arvovaltaisina pidettyjen tahojen esitykset maahanmuuttajien hyväksikäyttämisestä ovat omiaan normalisoimaan ennakkoluuloja ja vihaa maahanmuuttajia kohtaan.

– Toivoisinkin ymmärrystä siihen, että maahanmuuttajia riistämällä suomalaisten työtä tekevien, työttömien, opiskelijoiden, kotivanhempien ja eläkeläisten asema ei parane. Ainoa, mikä palkka-alella paranee, on yritysten osinkojenjako osakkeenomistajille, Ruuth arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)