Verkkouutiset

Vasemmistoliiton ryhmäjohtajisto vaatii hallitusta toimiin seksuaalista väkivaltaa vastaan

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajisto, kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen, Li Andersson ja Matti Semi tuomitsevat jyrkästi kaiken seksuaalisen väkivallan ja häirinnän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kenenkään ei pidä joutua rajoittamaan liikkumistaan häirinnän tai väkivallan pelossa, Aino-Kaisa Pekonen, Li Andersson ja Matti Semi sanovat kannanotossaan.

Viime aikoina on aiheesta julkisuudessa keskusteltu erityisesti turvapaikanhakijoiden osalta. Yksittäisten ihmisten tekojen perusteella ei vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajiston mukaan kuitenkaan pidä tuomita kokonaisia ihmisryhmiä.

– Seksuaalinen väkivalta ja häirintä eivät ole Suomessa uusia ilmiöitä, he sanovat.

Pekosen, Anderssonin ja Semin mukaan kotouttamistyöhön on osallistettava myös maahanmuuttajajärjestöt ja -yhteisöt.

– Kaikissa vastaanottokeskuksissa ja hätämajoituksissa tulee kotouttamista entisestään parantaa ja panostaa siihen, että Suomen lainsäädäntö on tulijoille selvää. Tasa-arvo- ja seksuaalivalistusta tulee järjestää kaikissa majoitusyksiköissä ja tähän tulee myös ohjata resursseja, kansanedustajat toteavat.

Andersson muistuttaa, että turvallisuuden valvominen on Suomessa poliisin eikä erilaisten yksityisten katupartioiden tehtävä.

– Poliisien rahoitusta on lisättävä ja kohdennettava niin, että turvallisuus kaduilla säilyy, Semi toteaa.

– Kaikki seksuaalinen väkivalta on aina tuomittava, ja hallituksen on herättävä toimimaan sitä vastaan, Pekonen vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)