Vasemmistoliiton ryhmäjohtajisto vaatii hallitusta toimiin seksuaalista väkivaltaa vastaan

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajisto, kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen, Li Andersson ja Matti Semi tuomitsevat jyrkästi kaiken seksuaalisen väkivallan ja häirinnän.

  • LKS 20160119 HUOM! EMBARGO MA 11.1. KLO 03.00   LKS 20160110 - Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

    ()

– Kenenkään ei pidä joutua rajoittamaan liikkumistaan häirinnän tai väkivallan pelossa, Aino-Kaisa Pekonen, Li Andersson ja Matti Semi sanovat kannanotossaan.

Viime aikoina on aiheesta julkisuudessa keskusteltu erityisesti turvapaikanhakijoiden osalta. Yksittäisten ihmisten tekojen perusteella ei vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajiston mukaan kuitenkaan pidä tuomita kokonaisia ihmisryhmiä.

– Seksuaalinen väkivalta ja häirintä eivät ole Suomessa uusia ilmiöitä, he sanovat.

Pekosen, Anderssonin ja Semin mukaan kotouttamistyöhön on osallistettava myös maahanmuuttajajärjestöt ja -yhteisöt.

– Kaikissa vastaanottokeskuksissa ja hätämajoituksissa tulee kotouttamista entisestään parantaa ja panostaa siihen, että Suomen lainsäädäntö on tulijoille selvää. Tasa-arvo- ja seksuaalivalistusta tulee järjestää kaikissa majoitusyksiköissä ja tähän tulee myös ohjata resursseja, kansanedustajat toteavat.

Andersson muistuttaa, että turvallisuuden valvominen on Suomessa poliisin eikä erilaisten yksityisten katupartioiden tehtävä.

– Poliisien rahoitusta on lisättävä ja kohdennettava niin, että turvallisuus kaduilla säilyy, Semi toteaa.

– Kaikki seksuaalinen väkivalta on aina tuomittava, ja hallituksen on herättävä toimimaan sitä vastaan, Pekonen vaatii.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.