Verkkouutiset

Vasemmistoliitto vaatii puolustusyhteistyötä USA:n kanssa avoimeen käsittelyyn

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vaatii Suomen sopimusta puolustusyhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa avoimeen käsittelyyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Puolustuspolitiikkaa on käsiteltävä avoimesti, normaalissa demokraattisessa menettelyssä, kuten muutakin politiikkaa. Kaikki merkittävät valtiosopimukset vaativat perusteellisen eduskuntakäsittelyn, sanoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kannanotossaan.

Niin ikään ennen suuria ulko- ja turvallisuuspolitiikan ratkaisuja puolueen mielestä on oltava ”mahdollisuus laajaan ja avoimeen kansalaiskeskusteluun”.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän mukaan yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa syventävä sopimus voisi muuttaa Suomen turvallisuuspoliittista asemaa sotilasliittojen ulkopuolisena maana.

– Suomelle luontevin yhteistyökumppani kansainvälisessä puolustusyhteistyössä on sotilaallisesti liittoutumaton Ruotsi ja muut Pohjoismaat, puolue sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)