Verkkouutiset

”Säästöjen repiminen VR:n työntekijöiden selkänahasta kohtuutonta”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen tuomitsee jyrkästi VR:n aikeet irtisanoa jopa 570 työntekijää ja heikentää raideliikenteen palvelutasoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Säästöjen repiminen työntekijöiden selkänahasta on kohtuutonta. He ovat jo vuosien ajan osallistuneet tehostamiseen monella tapaa, Aino-Kaisa Pekonen sanoo tiedotteessaan.

Hän huomauttaa että VR:llä on tällä hetkellä 4000 työntekijää vähemmän kuin kuusi vuotta sitten.

– Muutenkin työehtoja on kiristetty, esimerkiksi kuljettajien ja konduktöörien työvuorot ovat entistä raskaampia ja kiireisempiä. On kestämätöntä, että säästöjä haetaan konsteilla, jotka voivat heikentää niin liikenneturvallisuutta kuin asiakkaidenkin turvallisuutta, Pekonen toteaa.

Myös valtiovarainministeriön esittämät suuret leikkaukset joukkoliikennetukeen ja sitä kautta VR:n ostoliikenteeseen vaikuttavat suoraan henkilöstövähennyksiin.

– Vetoan hallitukseen, että se budjettiriihessään päättää luopua joukkoliikennetuen leikkauksista, Pekonen sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)