Verkkouutiset

Vasemmistoliitto kyselee, mikä EU-lainsäädäntö vaatii Metsähallituksen yhtiöittämistä?

Vasemmistoliiton kansanedustajat Jari Myllykoski, Silvia Modig ja Markus Mustajärvi ovat jättäneet hallitukselle kirjallisen kysymyksen Metsähallituksen yhtiöittämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen esitys on parhaillaan käsittelyssä valiokunnissa. Lakimuutoksen on tarkoitus astua voimaan maaliskuussa.

– Hallitus ajaa edelleen metsähallituksen yhtiöittämistä, vaikka kilpailukomissaaria myöten on kerrottu, että EU ei vaadi mitään tiettyä yhtiömuotoa. Meidän tiedossamme ei ole mitään syytä, miksi pitäisi valita yhtiöittämisen tie, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Jari Myllykoski sanoo.

EU:n kilpailuasioista vastaava komissaari Margrethe Vestager vastasi joulukuussa Merja Kyllösen (vas.) kirjalliseen kysymykseen. Vestagerin mukaan EU ei vaadi Metsähallitukselta erityistä yhtiömuotoa tai organisaatiorakennetta.

– Nyt hallitus on muuttanut perusteluitaan. Enää ei puhutakaan kilpailuneutraliteetista, vaan hankintadirektiivin aiheuttamasta esteestä tehdä käyttöoikeussopimus valtion omistamiin metsiin. Tämä on silkka silmänkääntötemppu. Jos ei yhtiöitetä, ei tarvita myöskään käyttöoikeussopimusta, ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja Silvia Modig sanoo.

Markus Mustajärven mielestä Metsähallitusta pitäisi kehittää nykyisenlaisena liikelaitoksena, ja tuoda lainsäädäntö ajan tasalle niiltä osin kuin se on vanhentunutta.

– Asia on merkityksellinen etenkin Lapissa. Yhtiöittämisen vaikutukset kuntatalouteen ovat merkittäviä, sanoo Mustajärvi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)