Verkkouutiset

Vasemmistoliitto vaatii loppua ”lapsiperheiden kurjistamiselle”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei hyväksy lapsilisien leikkausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolue huomauttaa, että lapsilisän reaaliarvo on jo nyt merkittävästi alempi kuin 20 vuotta sitten.

– On hyvä, että hallitus yrittää lieventää lapsilisäleikkauksen vaikutusta, mutta kaavailtu vähennys mutkistaa entisestään perhekustannusten tasausta eikä hyvitä täysimääräisesti leikkausta, vasemmistoliiton eduskuntaryhmä sanoo kesäkokouksensa kannanotossa.

Puolueen mukaan myös muut toimenpiteet heikentävät perheiden toimeentuloa ja palveluita.

– Erityisesti työttömien lapsiperheiden asema vaikeutuu, kun samaan aikaan lapsilisien kanssa leikataan myös työttömyysturvaa. Perheiden taloutta tiukentaa myös se, että elinkustannukset kasvavat asumisen ja liikkumisen kallistuessa.

Niin ikään vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vaatii, että peruskoulun luokkakokojen ja kouluviihtyvyyteen tarkoitetun määrärahan leikkauksesta on luovuttava.

– Lapsilisien, työttömyysturvan ja muiden etuuksien leikkaukset ovat vahingollisia ja järjettömiä. Nyt on päinvastoin pidettävä yllä kulutuskysyntää jo työllisyydenkin takia. Pieni- ja keskituloisten verotusta keventämällä voidaan auttaa näitä ihmisiä ja samalla tukea kotimaista kysyntää ja työllisyyttä, vasemmistoliitto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)