Verkkouutiset

Vasemmistoliitto vaatii korjausta: valtavia sähkönsiirtohintojen korotuksia

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä jätti maanantaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen Fortumin sähköverkot ostaneen Caruna Oy:n valtavista sähkönsiirtohintojen korotuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirjallisen kysymyksen teki puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki. Vasemmistoliitto vaatii hallitusta reagoimaan Carunan ilmoittamiin poikkeuksellisin suuriin hintojen korotuksiin ja varmistamaan Carunan verojen maksu Suomeen.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kysyy myös, onko ylipäätään järkevää, että monopoliluonteinen ja yhteiskunnallisesti tärkeä sähköverkkotoiminta on ulkomaisen yksityisen yhtiön omistuksessa.

– Varoitimme nyt käsillä olevasta tilanteesta jo, kun Fortumin verkkojen myyntiä suunniteltiin. Vastustimme hallituksessa (vuonna 2013) verkkojen myymistä, sillä katsoimme, ettei yksityisen monopolin luominen sähkönsiirtomarkkinoille ole järkevää. Valitettavasti esiin tuomamme uhkakuvat näyttävät nyt tulevan todeksi, kun Caruna kurittaa kansalaisia valtavilla siirtohintojen korotuksilla eikä yhtiö veroparatiisijärjestelyjä hyödyntäen edes maksa veroja asiallisesti Suomeen, Arhinmäki toteaa.

– Hallitus ei voi nyt jäädä toimettomaksi vaan Carunan kohtuuttomiin hinnankorotuksiin on puututtava. On myös harkittava sähköverkkojen palauttamista julkiseen omistukseen, Arhinmäki toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)