Verkkouutiset

Jan Vapaavuori: Euroopasta tehtävä yrityksille paras paikka innovoida, kokeilla ja investoida

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) edustaa Suomea Euroopan kilpailukykyministerien epävirallisessa kokouksessa Latviassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan kilpailukykyministerit kokoontuvat epäviralliseen kokoukseen Latvian Riikaan torstaina ja perjantaina. Suomea kokouksessa edustaa Jan Vapaavuoren lisäksi valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan kokouksen pääteemat ovat EU:n sisämarkkinoiden rooli digitaalisessa taloudessa, teollisuuden digitaalinen murros ja digitaalinen yrittäjyys.

Komission on tarkoitus julkaista digitaalisten sisämarkkinoiden strategiansa ennen kesäkuun Eurooppa-neuvostoa.

Elinkeinoministeri Vapaavuori on kutsuttu kokouksen yhdeksi pääpuhujaksi. Hän käsittelee Euroopan mahdollisuuksia hyötyä digitalisaatiosta sekä sitä, millaista politiikkaa ja minkä tyyppistä säädösvalmistelua tämä vaatii sekä EU-tasolla että kansallisesti.

Vapaavuoren mukaan vaarana on vielä kehittymässä olevien markkinoiden ylisääntely, mikä tukahduttaisi uusien palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämistä.

Politiikkatoimien pitäisi Vapaavuoren mielestä pikemminkin keskittyä tekemään Euroopasta yritysten kannalta paras paikka innovoida ja kokeilla, investoida ja pyrkiä maailmanlaajuisten menestystarinoiden synnyttämiseen.

Vapaavuori painottaa, ettei Euroopan pidä sulkea ovia globaaleilta kilpailijoiltaan, vaan pyrkiä tekemään Euroopasta ihanteellinen innovaatio- ja tuotekehityspaikka yrityksille. Vastaavasti tulee korostaa vastavuoroisuuden periaatetta, jotta eurooppalaiset yritykset eivät kohtaa markkinoillepääsyn esteitä EU:n ulkopuolella.

Yhä ratkaisevampaan asemaan nousevat Vapaavuoren mukaan edelläkävijyys, innovatiivisuus, kyky skaalata liiketoimintamalleja ja palveluita, luottamus sekä järjestelmien yhteentoimivuus ja vapaan liikkuvuuden periaatteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)