Jan Vapaavuori eläkkeistä: Talousnobelistin ulostuloa ei voi ohittaa olankohtauksella

Helsingin pormestarin mukaan järjestelmästä vastuussa olevilla on nyt velvollisuus selventää tilannetta.

  • LKS 20170703 LKS 20170611 Helsingin uusi pormestariviisikko esittäytyi Helsingin Sanomien Pormestarit lavalla -paneelissa Helsingissä 11. kesäkuuta 2017 - Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

    Jan Vapaavuori.

    ()

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan eläkelupaus on yksi maan keskeisiä lupauksia kansalaisille, eikä talousnobelisti Bengt Holmströmin ulostuloa voi ohittaa olankohautuksella.

Holmströmin mukaan nuoret voivat jo nyt odottaa saavansa selvästi vähemmän kuukausieläkettä suhteessa palkkaansa kuin nykyeläkeläiset samalla kun he maksavat aiempaa suurempia eläkemaksuja. Hän ehdotti joustoja eläkkeisiin Ruotsin tapaan myös alaspäin ja perustuslain muuttamista tämän edellyttämällä tavalla.

Vapaavuoren mukaan niin valtio, työmarkkinaosapuolet kuin eläkeyhtiötkin ovat vakuuttaneet, että Suomessa asiat ovat kunnossa niin kauan kuin hän muistaa. Hänen mukaansa näin voi myös olla.

– Järjestelmästä vastuussa olevilla on nyt velvollisuus selventää tilannetta, hän sanoo yhteisöpalvelu Facebookissa..

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.