Verkkouutiset

Jan Vapaavuori: ”Minua kiehtoo erittäin paljon se tehtävä, joka Helsingissä on auki”

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori aikoo päättää asettumisestaan Helsingin pormestariehdokkaaksi helmikuun puoliväliin mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Minua kiinnostaa erittäin paljon se tehtävä, jota hoidan tällä hetkellä ja minua kiehtoo erittäin paljon se tehtävä, joka Helsingissä on auki. Tämä on siinä mielessä vaikea kysymys, että kysymys ei ole vaihtoehdoista ikävien ja huonojen skenaarioiden välillä, vaan positiivisten, Jan Vapaavuori (kok.) sanoi yhdessä valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa pitämänsä tiedotustilaisuuden yhteydessä Helsingissä keskiviikkona.

Helsingin Sanomat ehti aiemmin keskiviikkoaamuna kertoa, että Vapaavuori olisi lähdössä Helsingissä kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaaksi. Myös Verkkouutiset ehti muiden tiedotusvälineiden joukossa lainata Helsingin Sanomien uutista ennen sen poistamista.

– Päätöstä ei ole missään tapauksessa tehty ja vielä vähemmän annettu, Vapaavuori sanoi toimittajille tiedotustilaisuuden yhteydessä, ja kertoi hämmästelleensä uutista, josta oli juuri kuullut.

Tuleva pormestari valitaan kaupunginvaltuutettujen joukosta, joten pormestarin paikan tavoittelu edellyttäisi asettumista kunnallisvaaliehdokkaaksi. Kunnallisvaaliehdokkaiden listat pitää jättää helmikuun loppuun mennessä, mutta Helsingin kokoomuksella on tarkoitus nimetä viimeiset ehdokkaansa noin kaksi viikkoa ennen määräpäivää helmikuun puolivälissä.

– Siihen mennessä asia pitää päättää, Vapaavuori sanoi.

Hän kertoi, että henkilökohtaisesti asian päättäminen on kinkkinen kysymys.

– On houkuttelevaa pysyä Luxemburgissa ja on houkuttelevaa tulla takaisin, Vapaavuori kiteytti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)