Verkkouutiset

”Vasemmisto käyttää neuvostoa keppihevosena oman agendansa ajamiseen”

Perussuomalaiset ja Tanskan kansanpuolue eivät tue vasemmiston ehdotusta Palestiinan valtion tunnustamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoismaiden neuvoston vasemmistopuolueiden ryhmä jätti tiistaina neuvostolle jäsenaloitteen, jonka mukaan kaikkien Pohjoismaiden olisi tunnustettava Palestiinan valtio. Asia herätti Pohjoismaiden neuvoston Tukholman istunnossa paljon keskustelua.

Vapaa Pohjola -ryhmä, johon kuuluvat perussuomalaiset ja Tanskan kansanpuolue, ei tue vasemmiston ehdotusta. Ryhmä katsoo, ettei Pohjoismaiden neuvosto ole oikea foorumi asian käsittelyyn.

– Aiheesta voidaan toki keskustella, mutta Pohjoismaiden neuvoston ei pidä tuottaa ehdotuksia, jotka johtaisivat toteutuessaan suosituksiin, joilla neuvosto pyrkisi ohjaamaan kunkin Pohjoismaan oikeutta harjoittaa omaa suvereenia ulkopolitiikkaansa, Vapaa Pohjola -ryhmän puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

Hänen mukaansa Pohjoismaiden neuvoston tehtäviä on muun muassa pyrkiä löytämään ratkaisuja rajaesteisiin ja muihin käytännön ongelmiin Pohjolassa

– Nyt vasemmisto käyttää neuvostoa keppihevosena oman agendansa ajamiseen tässä syvästi kiistanalaisessa asiassa, Eerola sanoo tiedotteessaan.

Lue myös: Pohjoismaiden vasemmistopuolueet vaativat Palestiinan tunnustamista

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)