Verkkouutiset

Sdp halusi valiokunnassa Ukrainan tukeen lisäehtoja

Sosialidemokraatit halusivat eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa tiukentaa Ukraina-tuen ehtoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan valtiovarainvaliokuntaan tuotiin perjantaina Suomen kanta EU:n talousarviosta koskien Ukrainalle myönnettävää makrotaloudellista rahoitusapua.

Kyse on Ukrainalle myönnettävien lainaehtojen helpottamisesta EU:n budjettikehysten sisällä.

Valtiovarain- ja ulkoministeripuolue sosialidemokraattien Kari Rajamäki esitti valiokunnassa lainan ehtojen olennaista tiukentamista.

Äänestyksessä sosialidemokraatit, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto tukivat Rajamäen esitystä, joka voitti äänin 9-8.

Toiselle puolelle jäivät kokoomus, keskusta, vihreät ja kristillisdemokraatit.

Rajamäen tiedotteen mukaan kyse oli siitä, että ”tuki Ukrainalle ei saa tarkoittaa kansallisen suvereniteetin heikentämistä” ja ”Sdp:n kanta edellyttää, että eduskuntaa ei tule saattaa jälkikäteen EU:n ulkopuolisten maiden tukiratkaisujen tosiasioiden eteen”.

Valtiovarainvaliokunnan kanta ei ollut ratkaiseva asiassa, koska päättäminen kuuluu eduskunnan suurelle valiokunnalle.

Suuri valiokunta hyväksyi myöhemmin iltapäivällä Suomen kannan hallituksen esityksen mukaisesti äänin 19-4. Suuren valiokunnan tiedotteen mukaan ”valiokunnalla ei ole huomauttamista valtioneuvoston toimintalinjaan, joka puoltaa rahoitusavun myöntämistä Ukrainalle. Makrotaloudellinen apu on Ukrainalle lainarahoitusta. Valiokunnan lausumassa todetaan, että Ukrainan rahoitusapu tulee osoittaa voimassa olevan EU:n budjettikehysten sisältä. Rahoitusavun tulee olla tiukan ehdollista”.

Perussuomalaiset jättivät suuressa valiokunnassa vastaesityksen, jonka mukaan rahoitusapu Ukrainalle tulisi kanavoida pelkästään Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)