Verkkouutiset

Ulkoministeriö avusti kansalaisjärjestöjä 911 000 eurolla

Ulkoministeriö on myöntänyt 911 000 euroa valtionavustusta kymmenelle ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimivalle järjestölle
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtionavustusten jako kansalaisjärjestöille on nyt ensimmäistä kertaa toteutettu avoimeen hakumenettelyyn perustuen, kerrotaan ulkoministeriöstä. Muutoksen taustalla on ministeriön hyvän hallinnon vahvistaminen edistämällä läpinäkyvyyttä sekä hakijoiden tasa-arvoisuutta.

– Nyt toteutettu menettely edustaa hyvän hallinnon periaatetta. Apua saavien järjestöjen lista on pysynyt pitkään melko samanlaisena. Uusien toimijoiden on ollut hankala päästä avustuksen piiriin. Avoimen haun avulla päästään nyt paremmin arvioimaan kokonaisuutta, ulkoministeri Timo Soini (ps.) korostaa.

Valtionavustusta myönnettiin yhteensä 911 000 euroa kymmenelle ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimivalle järjestölle.

Tänä vuonna valtionavustusten hakemukset painottuivat kansainväliseen yhteistyöhön, konfliktien ehkäisyyn ja rauhanvälitykseen, ihmisoikeuksiin ja demokratiaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä transatlanttiseen yhteistyöhön. Hakemuksia saapui 16 järjestöltä.

Ulkoministeriö myönsi avustusta Ahvenanmaan rauhaninstituutille, Crisis Management Initiativelle, Finnwatchille, Kuurojen Maailmanliitolle, Laajan turvallisuuden verkostolle, Saamelaisneuvostolle, SaferGlobe Finlandille, Suomen Atlantti-Seuralle, Suomen Punainen Ristille ja Suomen YK-liitolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)