Verkkouutiset

Työmarkkinakeskusjärjestöillä ei yhteistä näkemystä uudesta valtakunnansovittelijasta

Työmarkkinakeskusjärjestöillä ei ole yhteistä näkemystä uudesta valtakunnansovittelijasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) tapasi viimeksi tänään perjantaina työmarkkinakeskusjärjestöjen edustajat ja keskusteli valtakunnansovittelijan valinnasta. Ihalaisen toivomus on ollut, että järjestöillä olisi yhteinen ehdokas sovittelijaksi.

Ihalaisen mukaan käytyjen keskustelujen pohjalta kävi selväksi, että järjestöillä ei ollut valmiutta esittää yksimielisesti jotakuta ehdokasta. Jos yhteistä ehdokasta ei löydy, Ihalainen voi tehdä ratkaisun itse.

– Tarkoitus on valmistella ministeriössä esitys niin, että valtakunnansovittelijan valinta voidaan viedä päätettäväksi 6. marraskuuta pidettävään valtioneuvoston istuntoon, Ihalainen kertoo.

Valtakunnansovittelijan virkaa haki kaikkiaan kahdeksan ehdokasta. Virkaa hakivat muun muassa EK:n entinen johtaja Jukka Ahtela, STTK:n edunvalvontajohtaja Minna Helle, Palvelualojen Työnantajien lakiasiainjohtaja Harri Hietala, Akavan Eritysalojen edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen ja Elintarviketeollisuusliiton kehitysjohtaja Petri Linkoneva.

Valtakunnansovittelijan virka täytetään neljäksi vuodeksi 1. tammikuuta 2015 alkaen.

Valtakunnansovittelijan tehtävänä on sovitella työnantajan ja työntekijän välisiä työriitoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)