Verkkouutiset

Vahasalo ja Sarkomaa ihmettelevät varhaiskasvatusesitystä – ”märkä rätti kasvoille”

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Raija Vahasalo vetoavat opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuruun (sd.) ja vaativat eduskunnalle työrauhaa nykyisen varhaiskasvatuslakiesityksen käsittelyyn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Käynnissä oleva käsittely tulee käydä rauhassa ennen kuin Krista Kiurun johtama ministeriö siirtää keskustelun virkamiesvalmistelussa olleisiin, ensi vaalikaudella mahdollisesti tehtäviin uusiin uudistuksiin”, Sari Sarkomaa ja Raija Vahasalo toteavat tiedotteessaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt tällä viikolla lausunnoille esityksen uudeksi varhaiskasvatuslaiksi.

”Nykyistä vaalikautta on jäljellä alle kaksi kuukautta. Eduskunnan käsittelyssä olevaa varhaiskasvatuslain uudistusta ei ole vielä saatu valmiiksi. Siitä huolimatta ministeriö haluaa tuoda keskusteltavaksi jo seuraavan uudistuksen”, kokoomusedustajat sanovat.

Heidän mukaansa hallitus on päättänyt, että asiaa edistetään parlamentaarisen työryhmän kautta.

”Uuden esityksen myötä päätös ohitetaan kokonaan ja tuodaan lausunnoille virkamiesvalmisteluna tehty esitys”, Sarkomaa ja Vahasalo toteavat.

Edustajat ihmettelevät, miksi ministeriö haluaa tuoda uuden esityksen lausunnoille juuri ennen eduskuntavaaleja.

”Ei ole ongelmatonta että lakiluonnos on lausunnolla, ennen kuin on säädetty edes ensimmäisestä vaiheesta. Tämä on märkä rätti eduskunnan kasvoille”, he toteavat.

Varhaiskasvatuslain uudistamisen käsittelyssä oleva vaihe tulee Sarkomaan ja Vahasalon mukaan suorittaa rauhassa loppuun. Siitä, miten uudistamista jatketaan, on heidän mielestään päätettävä vasta uuden vaalikauden alkaessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)