Verkkouutiset

Vahasalo vaatii budjettiriihestä panostusta koulutuksen digitalisoimiseen

Sähköisten välineiden hyödyntämiseen opetuksessa tulee investoida sekä tekniikan että etenkin opettajien kouluttamisen muodossa, linjaa eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Raija Vahasalo (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raija Vahasalo muistuttaa, että kevään kehysriihessä ja pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallituksen hallitusohjelmassa päätettiin, että koulutuksessa pyritään siirtymään kohti digitaalisia oppimateriaaleja.

Tämä vaatii uusien digitaalisten oppimisvälineiden kehittämistä. Oppimateriaalien ja opetusvälineiden digitalisoimista on kuitenkin pidetty myös säästötoimena, Vahasalo huomauttaa.

– Oppimateriaalien digitalisoimisessa ei kuitenkaan lähtökohtana voi olla säästötoimenpiteet. Sähköisiin oppimateriaaleihin ja opetusympäristöihin panostaminen on tärkeä investointi koulutuksen laadun ylläpitämisessä, hän sanoo.

Vahasalon mielestä digitaalisten opetusvälineiden hyödyntämisessä nykyinen opettajien kouluttaminen on täysin riittämätöntä ja suuri pullonkaula.

– Opettajien täydennyskoulutusta tulee lisätä ja kohdistaa siihen lisää resursseja. Hienojen välineiden hankinta on turhaa, jos opettajat eivät luota kykyihinsä niiden hyödyntämisessä. Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) kaavailemat leikkaukset opettajien täydennyskoulutukseen on ehdottomasti peruttava, Vahasalo vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)