Verkkouutiset

Raija Vahasalo: Merkittävä uutinen koko suomalaiselle koulutuskentälle

Kansanedustaja, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) kiittää hallitusta päätöksestä perua yleisen oppivelvollisuusiän nostaminen 17 ikävuoteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raija Vahasalon mukaan päätös on merkittävä uutinen koko suomalaiselle koulutuskentälle, opetusalan ammattilaisille kuin myös nuorille itselleen.

– Oppivelvollisuusiän noston peruminen mahdollistaa nyt keskittymisen juuri niiden nuorten auttamiseen, jotka aidosti tarvitsevat ohjausta ja tukea. Jo pienillä panostuksilla saadaan paljon aikaiseksi esimerkiksi perusopetuksen opintojen ohjauksessa, työpajatoiminnassa ja kymppiluokkatoiminnassa, Vahasalo sanoo.

Lisäksi uusi päätös kohdentaa kymmenen miljoonaa euroa erityisopetuksen koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen helpottaa tuen tarpeessa olevia nuoria, joiden auttamiseen voidaan nyt keskittyä entistä paremmin.

Vahasalo muistuttaa, että opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelema esitys oppivelvollisuusiän nostamiseksi uhkasi tuoda merkittävät kustannukset kunnille ilman varmoja takeita siitä, että määrärahat olisivat kohdentuneet riittävästi koulupudokkaiden tukemiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)