Verkkouutiset

Raija Vahasalo: Uusi lukion tuntijako hyvä alku lukion kehittämiselle

Lukion uusi tuntijako tarjoaa eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtajan Raija Vahasalon mielestä hyvät edellytykset uusien opetussuunnitelmien laatimiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtioneuvosto hyväksyi tänään torstaina asetuksen lukiolaissa tarkoitetun koulutuksen yleisistä valtakunnallisista tavoitteista ja tuntijaosta.

Tuntijakoasetuksessa lisätään muun muassa opinto-ohjauksen määrää ja oppiainerajat ylittäviä uusia teemaopintokursseja. Lisäksi kielten opetuksen tarjonta laajenee, kun koulutuksenjärjestäjällä on jatkossa velvoite tarjota kahta uutta lukiossa aloitettavaa kieltä.

– Tuntijakoasetus on hyvä pohja lukion kehitystyön jatkamiseen, kansanedustaja Raija Vahasalo (kok.) sanoo.

Uuden asetuksen mukaisen tuntijaon perusteella tehtävät opetussuunnitelmat otetaan käyttöön 1.8.2016 alkaen. Vahasalo painottaa, että seuraavaksi lukion kehittämisessä on keskityttävä opetussuunnitelmatyöhön.

– Opetussuunnitelmatyössä on uudistettava lukion kurssien sisältöjä, painotettava entistä enemmän laaja-alaista oppimista, yrittäjyyskasvatusta, tieto- ja viestintäteknologista osaamista sekä korkeakouluyhteistyötä. Tuntijaon uudistaminen on vain ensiaskel sille, että lukiota ryhdytään tulevina vuosina uudistamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)