Verkkouutiset

USU: Puolueet eivät maksa puheenjohtajilleen palkkaa

Suurin osa eduskuntapuolueista ei maksa puheenjohtajilleen palkkaa tai palkkioita, kertoo Uutissuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskuntapuolueista vain SDP ja kokoomus maksavat puheenjohtajilleen palkkaa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne saa kansanedustajan palkkion lisäksi puolueelta 2 000 euroa kuukaudessa. Jos puheenjohtaja liikkuu omalla autolla, maksetaan kilometrikorvaukset ja päivärahat.

SDP:n hallintopäällikkö Ville Wallinin mukaan ministerin salkku vaikuttaa palkkaan. Jos puheenjohtaja on ministeri, puolueen palkanmaksu loppuu. Kun Rinne ei ollut vielä kansanedustaja, puolue maksoi hänelle 8000 euroa kuukaudessa.

Kokoomuksen hallintopäällikkö Timo Elo kertoo, että puheenjohtaja Petteri Orpolle maksetaan tuhat euroa kuussa. Summa on ollut saman suuruinen jo kymmenisen vuotta, myös silloin, kun puolue oli oppositiossa. Puheenjohtajalle ei makseta muita etuja, mutta joitakin kuluja korvataan.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska kertoo, ettei keskustan puheenjohtajille ole maksettu palkkaa tai palkkioita. Puheenjohtaja Juha Sipilällä ei myöskään ole mitään luontaisetuja.

– Matkalaskut maksetaan laskua vastaan, Ovaska kertoo Uutissuomalaiselle.

Vihreiden puheenjohtajalle ei makseta erillistä korvausta. Kun puolue lähettää puheenjohtajan edustamaan puoluetta, puolue korvaa kulut, mutta mitään päivärahoja ei makseta.

– Puheenjohtajalle ei ole maksettu mitään palkkaa tai palkkioita. Hän saa ainoastaan kulukorvaukset, jos matkustaa puolueen tilaisuuteen, kertoo vasemmistoliiton taloussihteeri Eila Viljakainen Uutissuomalaiselle.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo, että uusi puoluejohto ei ole esittänyt, että heille pitäisi maksaa jotain. Puheenjohtajuudesta luopuneelle Timo Soinille ja varapuheenjohtajille maksettiin pieni korvaus, jonka suuruutta Slunga-Poutsalo ei lähde avaamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)