Verkkouutiset

Kansanedustajat ehdottavat kaikille yhteistä uskontotiedon opetusta

Eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenet Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Sanna Lauslahti (kok.) eivät pidä nykyistä uskonnon opetusta enää tarkoituksenmukaisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heidän mielestään peruskoulussa ja lukiossa voitaisiin siirtyä kaikille yhteiseen uskontotiedon ja etiikan oppiaineen opetukseen, jossa käsitellään laajasti eri maailmankatsomuksia, uskontoja ja arvokasvatusta.

– Esitämmekin, että OKM ja opetushallitus uudistaa uskonnon opetuksen rakenteet 2000-luvulle, edustajat ehdottavat.

Kaikille yhteinen uskonnon ja etiikan opetus toisi kansanedustajien mielestä monenlaisia hyötyjä. Kaikilla oppilailla olisi sama kohtelu uskontokunnista riippumatta, mikä edistäisi opetuksen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Kaikille yhteinen oppiaine helpottaisi opetuksen sirpalemaisuutta ja työjärjestyksen laadintaa, samoin opetussuunnitelmien laatiminen yksinkertaistuisi, kun tarvittaisiin vain yksi opetussuunnitelma.

Lisäksi nykyjärjestelmä aiheuttaa varsin mittavia kustannuksia opetuksen järjestäjille koostuen oppilaiden kuljetuksista mahdollisesti eri puolilla kuntaa tapahtuvaan oman uskonnon opetukseen sekä näiden opettajien palkkakuluista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)