Verkkouutiset

Jutta Urpilainen: 8 000 euroa kuussa tienaavan ostovoima kasvaa enemmän kuin 2 000 euroa tienaavan

Hallituksen budjettilinjaan tarvittaisiin Sdp:n entisen puheenjohtajan mielestä lisää oikeudenmukaisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja Jutta Urpilaisen mukaan näyttää siltä, että edessä on ennusteiden mukaan hitaan kasvun aikoja pitkälti ensi vuosikymmenelle, osin työikäisten vähenemisen vuoksi.

– Toinen asia, joka tutkimusten mukaan vaikuttaa heikentävästi talouskasvuun, on eriarvoisuuden ja tuloerojen kasvu, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmasta ei löydy Urpilaisen mukaan selkeitä tavoitteita eriarvoisuuden torjumiseksi. Tämä näkyy hänen mukaansa myös hallituksen esityksessä valtion ensi vuoden budjetiksi. Ostovoiman muutos tulevina vuosina hyödyttää hänen mukaansa kaikista eniten hyvätuloisia palkansaajia.

– Kuukaudessa 8 000 euroa tienaavan palkansaajan ostovoima lisääntyy 0,3 prosenttia enemmän kuin 2 000 euroa kuukaudessa tienaavan, Urpilainen vertaa.

Hänen mukaansa Kelan arvioiden mukaan köyhyysaste nousee noin prosentin kymmenyksellä ja vanhuusköyhyysaste lähes kolmella kymmenyksellä.

– Ei ole moraalisesti oikein, että talouspolitiikasta hyötyvät eniten maksukykyiset ja kärsivät ne, jotka ovat heikoimmassa asemassa.

Urpilaisen mielestä tuloeroja kasvattava budjettilinja tue myöskään hallituksen ilmoittamaa päätavoitetta eli työllisyyttä.

– Tutkimusten mukaan tuloerojen kasvun torjuminen olisi hyödyllistä myös talouskasvun ja työllisyyden kannalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)