Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Uotila: Yhteiskuntasopimukseen vaaditaan solidaarisuutta

Vasemmistoliiton Kari Uotila mielestä palkansaajat eivät saa olla ainoita maksumiehiä yhteiskuntasopimuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Kari Uotila vaatii yhteiskuntasopimukseen solidaarisuutta. Hänen mielestään tavoitteena oleva poikkeuksellinen sopimus ei synny hallituksen toivomalla tavalla, jossa vain palkansaajat ovat maksumiehenä.

Uotila toivoo, että seuraavan kolmen viikon aikana löydettäisiin konkreettiset keinot työllisyyden parantamiseksi. Hän ihmettelee, miten nyt työssä olevien työaikaa pidentämällä synnytettäisiin uusia työpaikkoja.

– Prosessista ei tule helppo. On vaikea neuvotella tavoitteista, joiden tulokset mitataan vasta puolentoista vuoden kuluttua. On törkeää asettaa eläkeläiset ja lapsiperheet leikkauspolitiikan panttivangeiksi neuvottelujen ajaksi, Uotila sanoo tiedotteessaan.

Uotila muistuttaa, että elinkeinoelämä lupasi jo yhteisöveron alennuksen vastapainoksi lisää työpaikkoja. Viimeistään nyt on hänen mielestään työllisyyslupausten lunastamisen aika.

– Toistaiseksi lupaukset ovat jääneet tyhjiksi, ja yhteisen maalin sijaan elinkeinoelämän johtajat ovat pelanneet ihan omia pelejään. Muhkeat eläkkeet ja Portugalin veropakolaisuus eivät osoita vaadittavaa solidaarisuutta, hän sanoo.

Muutosturvan vahvistaminen on Uotilan mukaan tervetullut esitys, mutta se ei hänen mielestään kuitenkaan yksin riitä, jos samalla ei suojata työpaikkojen säilymistä Suomessa harmaata taloutta estämällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)