Verkkouutiset

Haglund ja Kanerva tyrmäävät Tuomiojan Nato-kritiikin – ”virkamiehillä oikeus tuoda kantojaan”

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) ja kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) tyrmäävät ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) Nato-kritiikin liittyen ulkoministeriön katsaukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) ja kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) eivät yhdy ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) näkemykseen siitä, että ulkoministeriön tulevaisuuskatsauksen sanamuoto Natosta olisi ollut harkitsematon.

Virkamiesten katsauksessa arvioidaan, että ”Nato-jäsenyys selkeyttäisi monin tavoin Suomen asemaa”.

Haglundin ja Kanervan mielestä virkamiehillä on oikeus näkemyksiinsä.

– En pidä tätä esitystä mitenkään harkitsemattomana, Haglund kommentoi asiaa puolustuksen rahoitusta puntaroineen selvitysryhmän raportin luovutustilaisuudessa.

– Virkamiesten ehdoton velvollisuus on tuoda esiin erilaisia heidän tarkastelukulmastaan loogisia ja välttämättömiä näkökantoja. Tuntuisi aika oudolta, jos heiltä kiellettäisiin arvioida näitä asioita, Kanerva kommentoi.

Kanervan mukaan poliittiset johtopäätökset ovat sitten asia erikseen.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) taas pitää Nato-lausetta harkitsemattomana ja katsoo sen epäselventäneen Suomen virallista linjaa.

Katsauksessa painotetaan kuitenkin, että Suomen on joka tapauksessa huolehdittava omasta puolustuskyvystä ja ettei Suomi voi ”ripustaa turvallisuuttaan yhden ratkaisun varaan, olipa se Nato-jäsenyys, sotilaallinen liittoutumattomuus tai jokin muu”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)